Wie is Marjan

semper-apertus-web-1000x288.jpg

Kolibri Coaching en Communicatie Eindhoven is het bureau van Marjan vd Brink.

Ik hou van mensen, frisse ideeën, innovatie, dieren en nog veel meer. We zijn met ons gezin in regio Eindhoven gaan wonen vanwege het high-tech-werk van mijn man. Ons gezin is voor mij altijd belangrijk geweest, maar ook het werk dat ik er naast doe en deed. We hebben allemaal (ikzelf inclusief) iets met exacte vakken – iedereen heeft een B-pakket gekozen op de middelbare school. Aan tafel is al menig raadsel uitgeplozen, met vragen rond formules, energie, weerstanden etc. Door de mannen dan vooral. De vrouwen geven hun aandacht meer aan de menselijke kant van het bestaan. Al vele jaren word ik steeds opnieuw blij van het verrassende in de menselijke taal, waarin we altijd kunnen bijleren – taal met en zonder woorden.

Met mijn exact pakket heb ik in de jaren 80 Nederlands gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, hoofdvak Communicatie. Heb me na deze studie later bijgeschoold in diverse takken van Coaching – bijv jobcoaching, emotiecoaching en persoonlijke ontwikkeling. Recent nog heb ik me bijgeschoold in NT2 (Nederlands als tweede taal) aan de KU Leuven. Ben nu dus gecertificeerd NT2-docent. 
De spil in mijn leven en werk is aandacht voor mensen. In dat kader doe je soms afwijkende dingen. Zoals het initiatief nemen voor herontwikkeling van een boerderij naar een zorgbestemming. Want op zo'n moment is er een herontwikkelde boerderij of een ander concept nodig om naar een hogerliggend doel toe te werken. De herbestemming is gelukt. Er werkt nu een stichting op de boerderij die hulp geeft aan een kwetsbare groep medeburgers.

Door betrokken te zijn bij diverse soorten activiteiten en onderwerpen heb ik ervaring binnen verschillende disciplines. Ik heb belangstelling voor wat goed is om de wereld leefbaar en menselijk  te houden. De totale mix van informatie, ervaring, vaardigheden en attitude, maakt dat ik bij Kolibri werk aan talent-ontwikkeling, innovatie en duurzaamheid mbt werk en welzijn.

Ik geef les in lokaaltjes in bedrijven. Aan groepen of individuele medewerkers. Met succes en plezier. Voor dit werk zorgen trainingsbureaus die mij inhuren.
Als het past, gebruik ik graag een bijzondere extra tool In mijn werk, namelijk de natuur. 

De spreuk Semper Apertus in de foto bovenaan deze pagina betekent zoiets als: Open-minded. De foto is genomen in de ontvangsthal van het Universiteitsmuseum van Heidelberg (Du) – een universiteit die sinds jaren bekend staat om haar kwaliteit van wetenschap maar ook haar open-minded-mentaliteit en bijdrage aan innovatie. Dat spreekt me aan. Ik vond een bezoek aan één van de wisselende tentoonstellingen over de geschiedenis van de Heidelbergse universiteit erg leuk. Heidelberg is sowieso leuk om te bezoeken – knus stadje met een oud centrum, onderaan de berg en aan de rivier. Hotels en eethuisjes genoeg. Dat terzijde.